فهرست مطالب
لابرادوریت چیست؟
لابرادوریت یکی از پرطرفدارترین و شگفتانگیزترین سنگهای قیمتی است که با بازی رنگ خیرهکننده هر نگاهی را مجذوب خود میکند. این سنگ زیبا با پدیدهای به نام لابرادورسنس شناخته میشود که نور را در انواع رنگها منعکس میکند و در هر زاویهای جلوهای متفاوت دارد. در این مقاله، به بررسی دقیقتر ویژگیها، خواص و نحوه تشخیص لابرادوریت اصل میپردازیم تا شما نیز با این سنگ جذاب بیشتر آشنا شوید.
با ما همراه باشید!
تاریخچه و کشف
در سال 1770، گروهی از محققان که در جزیره (Paul) در سواحل لابرادور کانادا فعالیت میکردند، برای اولین بار به این سنگ زیبا برخورد کردند. آنها به سرعت متوجه بازی رنگهای خیرهکننده در این سنگ شدند ، نام این سنگ نیز از محل اکتشاف آن یعنی لابرادور کانادا برگرفته شد. این کشف باعث شد که لابرادوریت به سرعت به عنوان یک سنگ قیمتی زیبا و منحصر به فرد شناخته شود.
پس از این کشف اولیه، منابع دیگر این سنگ در نقاط مختلف جهان مانند ماداگاسکار، مکزیک، فنلاند، روسیه و هند نیز پیدا شد.
ویژگی های فیزیکی و شیمیایی لابرادوریت
در جدول زیر ویژگی های مهم فیزیک،زمین شناسی و شیمیایی لابرادوریت قید شده:
دلیل پدیده چند رنگی(لابرادورسنسی) در لابرادوریت چیست؟
ویژگی اصلی لابرادوریت پدیده “لابرادورسنس” است که باعث میشود سنگ در زاویههای مختلف، رنگهای مختلفی مانند آبی، سبز، زرد و حتی طلایی و بنفش منعکس کند.
این پدیده به دلیل تداخل نور در لایههای داخلی بلورهای لابرادوریت ایجاد میشود. ساختار بلوری لابرادوریت شامل لایههای نازک و متناوبی از مواد مختلف است که نور را به صورتهای مختلف منعکس و متفرق میکنند. هنگامی که نور به این لایهها برخورد میکند، برخی از طول موجهای نور جذب و برخی دیگر منعکس میشوند. این تداخل و انعکاس نور در زوایای مختلف، باعث ایجاد رنگهای متنوع و تغییرات نوری زیبا در سطح سنگ میشود.عوامل دیگری مثل ترکیب شیمیایی همراه،ضخامت لایهها و…. نیز در این پدیده تاثیر گذار هستند.
مطالعه بیشتر در مورد پدیده لابرادورسنسی
آیا لابرادوریت سنگی پر از ترک است؟
با نگاه اول به لابرادوریت ممکن است توجه شما به خطوط عمودی و افقی ای که روی سطح آن وجود دارد جلب شود و ممکن است به اشتباه گمان کنید که این خطوط ترک هستند اما در حقیقت این خطوط ترک های واقعی نیستند بلکه به عنوان (شکستگیهای درونی) شناخته میشوند. این ویژگیها نتیجه ساختار بلوری پیچیده تریکلینیک و همچنین شرایط فشار و حرارت بالا در اعماق زمین است که باعت میشود این سنگ در هنگام تبلور و خنک شدن دارای شکستگی های داخلی شود.
بنابراین این شکستگیها به عنوان ترکهای واقعی در نظر گرفته نمیشوند، زیرا به طور طبیعی و در طول فرآیند تشکیل سنگ به وجود آمدهاند و جزئی از ساختار بلوری و ذات لابرادوریت هستند. این ویژگیها به طور کلی حتی به زیبایی و ارزش این سنگ میافزایند .
انواع لابرادوریت
1.لابرادوریت کلاسیک یا معمولی
این نوع لابرادوریت معمولاً دارای رنگهای آبی و سبز و یا گاهی نارنجی، زرد و بنفش است و پدیده لابرادورسنس در آن به خوبی نمایان است و بیشتر در کانادا، به ویژه در شبهجزیره لابرادور، یافت میشود.
2. لابرادوریت اسپکترولیت (Spectrolite)
اسپکترولیت یکی از نادرترین و گران قیمت ترین انواع لابرادوریت است که اولین بار در فنلاند کشف شد. این نوع لابرادوریت دارای طیف وسیعی از رنگهای رنگین کمانی از جمله آبی، سبز، زرد، نارنجی و حتی قرمز است.
3.لابرادوریت سفید
لابرادوریت سفید، که به اسم موناستون نیز معروف است دارای رنگی سفید تا شفاف با درخششی آبی یا رنگینکمانی است. این نوع لابرادوریت بیشتر در سریلانکا و هند یافت میشود و از لابرادوریت کلاسیک گران قیمت تر است.
تشخیص لابرادوریت اصل
تشخیص لابرادوریت اصل به دلیل ویژگی های خاص و غیر قابل ساخت آن نسبت به دیگر سنگهای قیمتی ساده تر میباشد. اما با این وجود ممکن است در بعضی مواقع برسی آزمایشگاهی تنها گزینه قابل استناد باشد.
در ادامه به راه های تشخیص لابرادوریت اصل از تقلبی میپردازیم:
1: به لابرادورسنس سنگ توجه کنید!
همانطور که پیش تر گفته شد لابرادوریت دارای بازی نور و پدیده لابرادورسنسی میباشد. این بازی نور در زوایا و مقدار نورهای گوناگون متفاوت بنظر میرسد . در نمونه تقلبی تقریبا نمیتوان این مورد را تقلید نمود و رنگ ها در زوایای مختلف تغییر نمیکنند . بنابراین اگر لابرادوریتی دارای رفلکس نوری یکسان و یک شکل در تمام زوایا بود، به احتمال بسیار زیاد آن نمونه تقلبی یا رنگ شده میباشد.
2:شکستگی های درونی جزوی از ذات لابرادوریت است!
اگر نمونه ای دارای سطحی بسیار صاف و بدون شکستگی و ترک های داخلی باشد ، ممکن است تقلبی باشد.
3: سختی لابرادوریت در حدود 6 در مقیاس موس است، میتوانید سعی کنید روی نمونه به وسیله جسمی با سختی مشخص خراش ایجاد کنید. لابرادوریت های تقلبی معمولا سختی پایین تری دارند.
قیمت و ارزش لابرادوریت
قیمت لابرادوریت به عوامل مختلفی مثل کیفیت و رنگ لابرادورسنسی،اندازه، نوع و کیفیت تراش و… بستگی دارد. در ایران با توجه به کیفیت، لابرادوریت ها از گرمی 10 هزارتومان تا گرمی 100 هزارتومان متغیر هستند.
لابرادوریت هایی با لابرادورنسی کاملا بنفش و آبی پر رنگ در رتبه اول و دوم از نظر قیمت گذاری قرار میگیرند. لابرادوریت های پر طاووسی(چند رنگ) و دیگر طیف رنگی لابرادوریت ها در رتبه های بعدی قرار میگیرند.
کاربرد های سنگ لابرادوریت
1. از لابرادوریت های با کیفیت در ساخت جواهرات و زیورآلات، مثل انواع دستبند گردنبند،نگین، انگشتر و…. استفاده میشود.
خرید انواع زیوآلات سنگ لابرادوریت از گالری هفت گوهر
خرید انواع گردنبند لابرادوریت از گالری هفت گوهر:
نمایش همه گردنبند های لابرادوریت
خرید انواع دستبند لابرادوریت از گالری هفت گوهر:
نمایش همه دستبند های لابرادوریت
خرید انواع نگین لابرادوریت از گالری هفت گوهر:
۲. استفاده از لابرادوریت برای انرژی ، خواص و فنگشویی؛ به عنوان مثال در فنگشویی، لابرادوریت به عنوان یک سنگ جادویی شناخته میشود که میتواند انرژیهای مثبت را جذب کرده و انرژیهای منفی را دفع کند. قرار دادن لابرادوریت در مکانهای مختلف خانه میتواند به بهبود انرژی کلی فضا کمک کند.
۳.از لابرادوریت هایی با کیفیت پایین تر و در ابعاد بزرگ برای ساخت انواع دکور و لوازم خانه مانند سنگ رو شویی، میز و حتی دیوار پوش یا کفپوش استفاده میکنند.
بزرگ ترین تولید کنندگان لابرادوریت در سطح جهان
۱.کانادا: کانادا بهویژه استان نیوفاندلند و منطقه لابرادور، یکی از مهمترین تولیدکنندگان لابرادوریت است.
۲.ماداگاسکار: ماداگاسکار نیز یکی از بزرگترین تولیدکنندگان لابرادوریت در جهان است. معادن این کشور لابرادوریتهای با کیفیت بالا و خاصیت لابرادورسنسی بسیار قوی تولید میکنند.
۳.فنلاند: فنلاند نیز به دلیل تولید لابرادوریت معروف است. سنگهای استخراج شده از این کشور معمولاً دارای کیفیت بالایی هستند و در بازارهای بینالمللی محبوبیت دارند.
۴.روسیه: روسیه نیز معادن لابرادوریت دارد و به عنوان یکی از تولیدکنندگان مهم این سنگ شناخته میشود.
خواص درمانی و معنوی لابرادوریت
قبل از پراختن به موضوع خواص لابرادودیت باید این نکته را در نظر داشت که خواص درمانی و معنوی لابرادوریت و سایر سنگهای قیمتی عمدتاً بر اساس تجربههای شخصی، اعتقادات فرهنگی و سنتهای معنوی پدید آمده اند و معمولا پشتوانه علمی محکمی ندارند. تحقیقات علمی معتبر برای تأیید این ادعاها محدود است. بنابراین، این خواص بیشتر به عنوان بخشی از طب مکمل و جایگزین شناخته میشوند و نباید جایگزین درمانهای پزشکی شوند.
در ادامه به بخشی از این خواص از دیدگاه منابع گوناگون میپردازیم:
۱.تقویت شهود و بصیرت: در کتاب “The Crystal Bible” لابرادوریت به عنوان سنگی که شهود و بصیرت را تقویت میکند، شناخته میشود.
۲.حفاظت در برابر انرژی منفی: در “The Book of Stones” آمده است که لابرادوریت میتواند از شخص در برابر انرژیهای منفی محافظت کند.
۳.تقویت تمرکز و وضوح ذهنی: در “Love is in the Earth” لابرادوریت به عنوان سنگی که تمرکز و وضوح ذهنی را تقویت میکند، معرفی شده است.
۴.افزایش انرژی و کاهش خستگی: منابع کریستالدرمانی مانند “Crystal Healing for Beginners” اشاره دارند که لابرادوریت میتواند انرژی فرد را افزایش دهد و خستگی را کاهش دهد.
۵.تعادل چاکراها: برخی منابع معنوی اشاره دارند که لابرادوریت میتواند به تعادل چاکراها و بهبود جریان انرژی در بدن کمک کند.
لابرادوریت سنگ تولد چه ماهی است؟
به اعتقاد بسیاری ، موضوع سنگهای ماه تولد موضوعی خرافی و غیر واقعی میباشد اما به هر حال این سیستم به ریشههای تاریخی و فرهنگی برمیگردد و در طول زمان تغییراتی کرده است. اعتقاد به سنگهای ماه تولد به دوران باستان برمیگردد و ارتباط نزدیکی با طالعبینی و نجوم دارد.
در این سیستم لابرادوریت به طور خاص به عنوان سنگ تولد ماه خاصی شناخته نمیشود اما برخی افراد این سنگ را با ماه فوریه (بهمن و اسفند) مرتبط میدانند، زیرا اعتقاد بر این است که لابرادوریت میتواند ویژگیهای مثبتی را که با این ماه همراه است، تقویت کند. با این حال، این ارتباط رسمی نیست و بیشتر به باورها و ترجیحات شخصی افراد برمیگردد.
مراقبت و نگهداری از لابرادوریت
برای حفظ زیبایی و درخشندگی لابرادوریت، نیاز به مراقبت و نگهداری مناسب از آن دارید.در ادامه توصیه هایی برای نگهداری و دوام سنگ لابرادوریت میخوانیم:
۱.این سنگ نباید در معرض حرارت مستقیم قرار بگیرد.
۲.لابرادوریت خود را در معرض خورنده ها و مواد شیمیایی مثل جوهر نمک و… قرار ندهید.
۳. بهتر است برای تمیز کردن سنگ از آب با دمای معتدل و پارچه استفاده کنید و از استفاده شوینده ها بپرهیزید.
دنیای سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی،مقالات و محصولات مرتبط با سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی
بدون دیدگاه